CROS 'RUN 4 YOU'

eveniment caritabil pentru copiii din centrele de plasament si
din sectia de terapie intensiva nou-nascuti a spitalului 'Marie Curie'
7 octombrie 2017, Ora 09:00, Parc Al. Ioan Cuza, Bucuresti, Sector 3

Alte informatii


Regulament

Regulament oficial Cros Run4You
REGULAMENTUL OFICIAL de organizare şi desfaşurare a evenimentului
Cros “Run 4 you “ – prima editie
7 octombrie 2017, Parc Al. Ioan Cuza, Bucuresti, Sector 3

SECŢIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Cros-ul “Run 4 you “ – prima editie”este organizata de clubul Fit 4 You cu sprijinul Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului si are la baza strangerea de fonduri pentru copiii aflati in centrele de plasament – Bucuresti si bebelusii de la Spitalul " Marie Curie" -SECTIA DE TERAPIE INTENSIVA NOU-NASCUTI.
Competitia isi propune, de asemenea, promovarea alergarii in aer liber şi a unui stil de viaţa sanatos fiind in parteneriat cu RO CLUB MARTON si ELITE RUNNING .
Regulamentul Oficial al Competitiei (denumit in continuare Regulament Oficial) este intocmit şi va fi facut public conform legislaţiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul www.fit4you.ro şi la locul de desfaşurare a Competiţiei.
Prin participarea la aceasta Competiţie, participanţii sunt de acord sa respecte şi sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor şi condiţiilor prezentului Regulament Oficial şi ale legislaţiei in vigoare aplicabile.

SECŢIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFAŞURARE A COMPETIŢIEI

2.1. Data şi locul desfasurarii Competiţiei

Competitia va avea loc in ziua de sambata ,7 octombrie 2017, incepand cu ora 09:00, in Bucureşti, pe aleile din Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR). Zona de start/sosire şi aria de concurs sunt marcate pe harta afişata pe acest site.
Startul şi sosirea in/din competitie vor fi amenajate pe aleea din fata “scenei mari” (aleea perpendiculara pe aleea de langa lac) din imediata apropiere a podului (peste lac) de pe strada Liviu Rebreanu. Festivitatea de premiere se va desfasura in acelasi loc de Start/Sosire.
Pe durata desfaşurarii Competiţiei, intre orele 09:00 şi 13.00, accesul pe aleile pe unde se vor desfaşura probele va fi partial restrictionat. Traseul de desfasurare a intrecerilor va fi insemnat cu banda de delimitare şi va avea in anumite puncte stabilite anterior persoane din partea organizatorilor, arbitri de traseu. Aceştia sunt responsabili pentru parcurgerea traseului in deplina siguranta de catre toti competitorii.
Competiţia se desfaşoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea 4 din prezentul Regulament.

SECTIUNEA 3. CURSELE COMPETITIEI. TRASEUL DE CONCURS. CATEGORII.

3.1. Cursele competitiei

Aceasta competiţie se adreseaza pasionaţilor de sport si miscare in aer liber, a caror stare de sanatate le permite o alergare pe una din distanţele menţionate mai jos.
Competiţia va cuprinde 2 curse distincte:
Cursa populara -3 km
Cros -6 km

3.2. Categorii de varsta

Categoriile de varsta pentru competitie > 18 ani

3.3. Traseul de concurs

Traseul de concurs va fi amenajat pe aleile din parc si din din jurul lacului si va fi semnalizat de catre organizatori prin garduri, conuri si benzi de delimitare şi va fi supravegheat de arbitri de cursa, amplasaţi in diferite puncte ale traseului.
In zona start/sosire traseul va fi securizat prin garduri de delimitare.
Harta traseului poate fi vizualizata aici.


SECŢIUNEA 4.

MECANISMUL COMPETIŢIEI

4.1. Eligibilitate

Aceasta competitie se adreseaza adultilor care se vor intrece pe trasee stabilite de organizatori in functie de pregatirea participantilor.
Participantii trebuie sa fi implinit varsta de 18 ani pana la data desfasurarii competitiei (inclusiv) si sa fie apti din punct de vedere medical pentru acest tip de efort.

4.2. Inscriere

O persoana eligibila conform articolului 4.1 se poate inscrie la una din probele competitiei, completand formularul online de pe site-ul www.fit4you.ro -sectiunea Cros Run 4 You sau la locul de ridicare al kit-urilor pana pe data de 03.10.2017
Dupa aceasta data, in limita locurilor ramase disponibile, doritorii se vor putea inscrie doar la punctul de ridicare a kit-urilor de participare in perioada 4-6.10.2017
In ziua desfasurarii concursului nu se fac inscrieri si nici modificari ale inscrierilor existente (schimbarea numelui participantului, schimbarea cursei etc.).
Numarul inscrierilor este limitat, dupa cum urmeaza:
Numar maxim de participanti
200 participanti inscrisi on-line sau la punctul de ridicare a kit-urilor


4.3. Taxa de inscriere

Taxele de inscriere sunt detaliate aici.
Taxa se va achita:

• în contul RO10INGB0000999904494256, deschis la INGB CENTRALA, Moneda: RON, SWIFT: INGBROBU, BIC: INGB, beneficiar Gas Energy Broker SRL
• la locatie :Bulevardul Decebal nr 14 A (in spatele restaurantului Gallo Nero )
• cu cardul pe https://fit4you.ro/run4you
• Plata taxei de inscriere se face in momentul inscrierii online sau in maximum 3 (trei) zile lucratoare de la data completarii formularului online. Neplata taxei de participare in termenul stabilit va duce la invalidarea inscrierii, locul de participare al neplatitorului devenind vacant pentru un alt participant.

4.4. Validarea concurentilor si ridicarea numarului si a kit-ului

O persoana care este inscrisa, in conditiile articolului 4.2, va trebui sa se prezinte la locul de ridicare a kit-urilor, conform programului evenimentului, pentru ridicarea numarului de concurs, si a kit-ului de participare. Pentru a fi validata si a ridica cele de mai sus, persoana va prezenta un act de identitate (pasaport, carte de identitate sau permis de conducere) si declaratia pe proprie raspundere semnata.
Declaratiile pot fi printate si semnate dupa inscrierea online sau vor fi completate si semnate la locul de ridicare a kit-ului, inainte de ridicarea acestuia.
Programul si detaliile privind ridicarea kiturile de concurs se gasesc pe pagina Ridicare kituri.
Kit-ul de concurs nu se poate trimite prin posta sau curieri.

4.5. Declaraţia pe propria raspundere

Toţi concurenţii vor completa şi semna o declaraţie pe propria raspundere ca sunt apţi din punct de vedere medical pentru a participa la competiţie.

4.6. Conditii de participare la cursa

Un concurent validat trebuie sa se prezinte la start la locul, in ziua si ora stabilite.
Concurenţii vor participa la competiţie folosind propriul echipament. Echipamentul de alergare trebuie sa fie corespunzator condiţiilor meteorologice de la ora de desfaşurare a competiţiei (inclusiv incalţaminte adecvata) si decent (sa respecte normele morale).
Numerele de concurs se vor amplasa pe echipamentul de alergare, in zona pieptului/abdomenului pe partea din fata, astfel incat sa fie vizibile.
Pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii numerele de concurs se vor amplasa pe partea din fata a echipamentului participantului , in zona pieptului/abdomenului sau pe echipamentul de deplasare (scaun cu roti) astfel incat sa fie vizibile.
Participantul va trebui sa respecte intocmai regulamentul cursei, incluzand regulile de fair-play (vezi Sectiunea 6), traseul cursei (sa treaca prin punctele de control), regulile privind aruncarea gunoaielor, precum si indicatiile persoanelor implicate in organizarea si desfasurarea cursei (comisarilor de cursa, personalului medical, de securitate, paza contra incendiilor). Daca participantul nu respecta, orice persoana implicata in organizarea si desfasurarea cursei, il poate descalifica.
Concurentii trebuie sa-si dozeze efortul in conformitate cu starea proprie de sanatate si pregatirea lor fizica la momentul cursei.
In cazul in care se afla in dificultate (hipo/hiper tensiune, ameteala, deshidratare, orice stare de rau) sau vede un alt alergator aflat in dificultate, orice participant va cere de indata ajutor doar autoritatilor sau persoanelor implicate in organizarea si desfasurarea cursei.

4.7. Start si limite de timp Ora de start---------- Timp limita-------- Loc Start

Cursa populara 10:00-------1h--------- Zona START/SOSIRE
Cros 10:00-----------------2h--------- Zona START/SOSIRE

4.8. Stabilirea rezultatelor

La cursele competitive la trecerea liniei de sosire se va nota numarul de sosire(se vor inmana bilete in ordinea sosirii) al fiecarui participant ce a reuşit sa parcurga intregul traseu. “Clasamentul oficial” este alcatuit pe baza “locului oficial” inregistrat pentru fiecare alergator. “Locul oficial” se masoara din momentul startului official pana in momentul trecerii liniei de sosire.

Se vor intocmi clasamente open pentru fiecare cursa:
Cros 6 km – masculin si feminin
Cursa Populara – 3 km – masculin si feminin

4.9. Specificatii tehnice pentru cursa 3 km pentru fotolii rulante

Cursa 3 km pentru fotolii rulante se adreseaza persoanelor cu dizabilitati locomotorii care se deplaseaza cu fotolii rulante si are startul la ora 11:00.
Fiecare participant va folosi propriul sau scaun cu roti. Organizatorii nu isi asuma responsabilitatea sa asigure scaune cu roti pentru participarea persoanelor cu dizabilitati locomotorii.
Toti participantii la cursa trebuie sa poarte pe toata durata cursei casti de protectie certificate (de tipul celor folosite in ciclism). Celor care nu poarta casca de protectie nu li se va permite sa ia startul.
Fiecare participant va purta numarul de concurs alocat de organizatori.
Participantii cu dizabilitati locomotorii in fotolii rulante vor avea grija sa se deplaseze in siguranta cand depasesc sau sunt depasiti de ceilalti participanti.
Toti participantii la cursa 3 km pentru fotolii rulante trebuie sa termine cursa si sa treaca linia de sosire fara ajutor din partea altor participanti sau a spectatorilor. In cazul in care un participant primeste ajutor, acesta nu este eligibil la podium.
Participantii cu dizabilitati locomotorii vor primi ajutor doar in situatii de urgenta.

4.10. Retragerea din competitie sau neprezentarea

In cazul retragerii din competitie sau neprezentarii, rambursarea taxei nu este posibila.
Pentru cei retrasi, kit-ul de concurs va putea fi ridicat doar in perioada de ridicare kituri de la locul de distribuire a kit-urilor (1 – 6.10.2017). Dupa aceasta perioada nu se vor mai distribui kit-uri de concurs celor retrasi / neprezentati.

4.11. Modificarea inscrierii

Modificarea unei inregistrari (schimbarea de persoane, trecerea de la o proba la alta) este posibila pana pe data de 1.10.2017 printr-o cerere trimisa pe adresele oficiale din pagina de contact. Orice modificare a inregistrarii va fi taxata cu 25 lei.

4.12. Arbitri de traseu

In diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasaţi arbitri de traseu ce vor purta veste distinctive. Ei vor supraveghea respectarea traseului de catre concurenţi si vor inregistra trecerile concurentilor prin punctele respective. La sfarşitul cursei, aceste date vor fi cumulate şi se va verifica numarul de treceri ale fiecarui concurent prin punctele de verificare. Daca unul dintre concurenţi nu a cumulat numarul total de treceri prin toate punctele de control, atunci concurentul respectiv va fi descalificat.
Daca un arbitru de cursa va observa o tentativa de “taiere” (scurtare sau abatere) a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat.
De asemenea, arbitrii de traseu dau indicatii ce tin de traseu, regulament sau situatii de urgenta .
Cursele vor beneficia si de prezenta unor arbitri mobili care se vor deplasa cu biciclete.

4.13. Voluntarii

Cursele vor beneficia de asistenta mai multor voluntari instruiti care vor oferi participantilor urmatoarele:
-servicii la punctele de alimentare / hidratare
-ajutor la nevoie
-indrumare pe traseu
-interventie in caz de nevoie
-preventie
-asigurarea comunicarii in caz de urgenta

SECŢIUNEA 5. TITLURI SI PREMII

• Produse si vouchere oferite de sponsorii evenimentului (in curand detalierea acestora)
La sosire, toţi participanţii vor primi medalii de finisher, iar ulterior vor putea descarca de pe website-ul competitiei diplome electronice de participare.
Ocupantii locurilor 1, 2 si 3 (open) de la fiecare proba menţionata la articolul 3.1 din prezentul regulament, precum si primii 3 clasati pentru fiecare categorie (vezi articolul 3.2) la probele competitive vor primi diplome si premii.
Premiile acordate vor consta in produse si vouchere oferite de catre sponsori.

SECTIUNEA 6. FAIR-PLAY

Alergatorii vor avea o atitudine fair-play si vor respecta urmatoarele reguli:
-vor folosi un limbaj si gesturi decente
-vor manifesta respect fata de alergatori, voluntari, organizatori si public
-vor alerga pe partea dreapta a sensului de alergare
Nerespectarea celor de mai sus atrage descalificarea din competitie.


SECTIUNEA 7. CONDITII ADMINISTRATIVE

7.1. Organizare

Organizarea evenimentului revine Fit 4 You si Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului impreuna cu partenerii sai Ro Club Maraton si Elite Running care pun la dispoziţie arbitrii şi voluntarii necesari bunei desfaşurari a competiţiei.
Pe durata desfaşurarii concursului, participanţii nu pot parasi traseul de alergare şi nici nu il pot schimba, prin scurtare sau alegerea de trasee alternative, respectand şi culoarul de delimitare trasat de catre organizatori şi marcat cu banda. Participanţii care renunţa la cursa pe parcursul alergarii sunt rugaţi sa se prezinte in zona Start/Sosire pentru a anunţa organizatorii despre acest abandon.

7.2. Puncte de hidratare / alimentar

La finalul curselor, in zona START/SOSIRE va exista un punct de revitalizare unde concurenţii se pot alimenta cu apa plata, energizante si suplimente nutritive

7.3. Toalete

Toaletele sunt plasate in zona de START/SOSIRE si in anumite puncte ale traseului.

7.4. Siguranta competitiei

Treseul de alergare va fi delimitat prin garduri metalice, conuri si banda de demarcare.

Evenimentul va beneficia de:

1 ambulanta cu cadre medicale specializate (in apropierea zonei START/SOSIRE)
pompieri ,jandarmi si/sau politie locala
voluntari – pe tot traseul, in special in zonele cheie si in punctele de hidratare, vor fi voluntari instruiti imbracati cu echipament distinctiv

7.5. Sustinatori

Eventualii sustinatori ai participantilor (membri de familie, prieteni) pot ramane in vecinatatea traseului, dar in afara rutei de alergare.

7.6. Dispozitii finale

In conformitate cu legislaţia in vigoare, Organizatorii vor face publice numele caştigatorilor şi premiile acordate in cadrul acestei Competiţii. Lista caştigatorilor va fi publicata dupa data de 10 decembrie pe site-ul www.fit4you.ro -sectiunea Cros Run 4 You .
Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor cu caracter personal.

Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale participanţilor/ caştigatorilor la prezenta Competiţie şi sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaraţiei participanţilor pe propria raspundere şi legislaţiei in vigoare.
Concurenţilor le este interzisa aruncarea oricaror resturi sau gunoaie in zona de desfaşurare a competiţiei, sub sancţiunea descalificarii din competiţie. Aceştia vor putea folosi fie coşurile de gunoi amplasate in parc, fie sacii menajeri puşi la dispoziţie de catre organizatori in zona de start/sosire. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deşeurilor şi depunerea acestora in containerele aflate in zona parcului.
Organizatorii işi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competiţiei cu obligativitatea anunţarii modificarilor intervenite pe site şi la locul de desfaşurare a competiţiei.

Inscrieri

Kit de participare
Kitul de participare conţine:

Fit4You
Tricou dedicat evenimentului (optional): Fit4You
*tricoul este 100% bumbac
Taxa de concurs
• cursa populara 3km - 49 ron - 18 sept-6 oct (fara tricou dedicat evenimentului)
• cursa populara 3km - 98 ron - 18 sept-6 oct (cu tricou dedicat evenimentului)
• cros 6 km - 49 ron - 18 sept-6 oct (fara tricou dedicat evenimentului)
• cros 6 km - 98 ron - 18 sept-6 oct (cu tricou dedicat evenimentului)
• cursa persoanelor cu dizabilitati GRATUIT

Taxa se va achita:

- în contul RO10INGB0000999904494256, deschis la INGB CENTRALA, Moneda: RON, SWIFT: INGBROBU, BIC: INGB, beneficiar Gas Energy Broker SRL
- la locatia Fit4You din Bulevardul Decebal nr 14 A (in spatele restaurantului Gallo Nero)
- cu cardul pe https://fit4you.ro/run4you

Plata taxei de înscriere se face în momentul înscrierii online sau în maximum 3 (trei) zile lucrătoare de la data completării formularului online. Neplata taxei de participare în termenul stabilit va duce la invalidarea înscrierii, locul de participare al neplătitorului devenind vacant pentru un alt participant.

Platitile online si transfer bancar se pot face doar pana in data de 3.10.2017 apoi ramanand posibila doar plata la locatie.
Declaraţie pe propria răspundere
În momentul ridicării kiturilor de concurs vă rugăm să veniţi cu declarația pe propria răspundere completată de acasă sau la locul de ridicare al kit-urilor

Kiturile de concurs vor putea fi ridicate în baza unui act de identitate de la Fit 4 You Decebal , Bulevardul Decebal nr 14 A (in spatele restaurantului Gallo Nero )Sector 3, Bucuresti, mijloc de transport: autobuzul 104 ,metrou Piata Muncii.

De luni pana vineri intre orele 11.00 si 19.00 (perioada 1-6 octombrie)

DECLARAŢIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE

Descarca declaratia de aici.

Informatii

Programul evenimentului
Start

Sambata 7 octombrie 2017, vă așteptăm la zona de start începând cu ora 9. Zona de start/sosire va fi amplasată pe aleile de lângă scena mare vezi harta).

Se poate ajunge foarte uşor de la stația de metrou Titan, precum și de la ParkLake Mall. Locuri de parcare se găsesc pe strada Liviu Rebreanu, parcarea ParkLake sau pe străzile adiacente.

Startul va avea loc la ora 10.

Bagaje

Bunurile personale pot fi lăsate în grija organizatorilor, doar în sacii oferiţi de organizatori în ziua cursei şi pe care vom aplica un sticker cu numărul de concurs. Vă rugăm să nu lăsaţi acte sau bunuri de valoare. Organizatorii nu răspund de posibilele pierderi.

Premierea va avea loc dupa finalizarea competitiilor in zona de Sart/Sosire
Traseu
Fit4You
Diploma de participare
Diplomele vor putea fi descărcate de pe site (din aceasta pagina) în zilele de dupa eveniment.
Premii
Cupe pt locurile 1,2 si 3 (pentru fiecare categorie de traseu)
Vouchere in valoare de 100 euro valabile in centrele fit 4 you
Servicii de detoxifiere si remodelare corporala
Suplimente nutritive
Produse energizante
Produse oferite de sponsorii competitiei

Premierea va avea loc dupa finalizarea competitiilor in zona de Sart/Sosir

Rezultate


Galerie


Contact

Informatii contact
Email: run4you@fit4you.ro
Telefon: 0734333334
Adresa: Fit4You, Bulevardul Decebal nr 14 A (in spatele restaurantului Gallo Nero)