Diferența dintre epilarea IPL și cea cu laser Dioda. Care este mai eficientă?

Diferența dintre epilarea IPL și cea cu laser Dioda. Care este mai eficientă?

În ultimul timp, s-a tot vorbit despre diferențele dintreepilarea IPLși cea culaser dioda. Cele mai multe discuții se învârt în jurul eficacității ridicate a epilării cu laser dioda, dar și a faptului că această funcționează la fel de bine pe pielea bronzată.

Epilarea definitivă cu laser funcționează prin distrugerea rădăcinilor de păr cu ajutorul energiei termice, care este transformată în energie calorică după absorbția celei dintâi în pigmentul aflat în firele de păr, numit melanină.

Epilarea cu laser dioda
Cheia succesului acestei tehnologii constă în absorbția energiei aparatului în melanină. Rădăcina firului de păr este distrusă, iar acesta nu va mai crește pentru o foarte lungă perioadă. Unul dintre cele mai eficiente aparate este Elysion, acela care se folosește și la Fit4You. Are incorporat și un sistem de răcire Crystal Freeze, care diminuează durerea și face ca procedura să fie cât mai confortabilă. Un alt avantaj major al tehnologiei cu laser Dioda este faptul că se poate face pe orice tip de ten, funcționând cu succes chiar și pe ten foarte bronzat.

Epilarea IPL
Aceasta nu este chiar epilare cu laser, ci se bazează pe unde de lumină, motiv pentru care distribuie energia fără un focus fixat și nu este absorbită la fel de bine de melanină. Rezultatele nu sunt la fel de promițătoare, aspect care a fost observat în urma încercării ambelor tehnologii. Mai mult, în cazul epilării IPL, din cauza emiterii energiei pe o suprafață mai mare, fără a fi concentrată pe firul de păr, există riscul de arsuri sau depigmentări, iar durerea este mai mare pentru că nu există sistem de răcire. De asemenea, acel tip de epilare defintiivă se poate face numai pe tipuri mai deschise de ten (1-3 pe scara Fitzpatrick).

Care este diferența între epilarea cu laser dioda și cea IPL?
În urma mai multor cercetări, s-a constatat că epilarea IPL necesită mai multe ședințe pentru a avea rezultate eficiente și durabile și, de asemenea, pacienții simt mai multă durere. Un alt dezavantaj al acestei tehnologii este și faptul că, spre deosebire de laserul dioda care funcționează pe orice tip de piele, cea IPL dă rezultate doar pe tenul deschis.