Detoxifiază-ţi organismul acasă! Alimente care îţi curăţă colonul

Detoxifiază-ţi organismul acasă! Alimente care îţi curăţă colonul

Sănătatea colonului este foarte importantă şi a început să devină un subiect de interes în ultimii ani. Toxinele din organism duc la balonare, constipaţie, sindromul colonului iritabil şi alte afecţiuni care nu fac bine corpului, potrivit csid.
Cum îți dai seama că ai problele cu colonul?
Unele dintre semnele pielii care te ajută să depistezi problemele de la intestinul gros sunt eczemele, acneea, furuculii, pielea iritata, lipsita de elasticitate. Acestea îți arată că s-ar ar putea exista o intoxicare la nivelul colonului.

Citeşte şi: Colon sănătos, piele sănătoasă! Cum îți dai seama că este timpul pentru o detoxifiere

Pentru o detoxifere corespunzătoare, trebuie să eliminăm reziduurile şi toxinele din interiorul organelor, ca rinichiul, ficatul, pielea, care trebuie să fie hrănite cu nutrienţii potriviţi.

În primul rând, un colon sănătos se menţine printr-o hidratare corespunzătoare. Apa este importantă pentru procesul de curăţare a colonului, iar lipsa acesteia din organism poate duce la costipaţie.

Fibrele sunt şi ele benefice pentru sănătatea colonului. Consumul acestora ajută la combaterea constipaţiei. Acestea cresc nivelul bacteriilor bune din tractul digestiv.
Alimente bogate în fibre: fulgii de ovăz şi seminţele de in, merele, orezul brun, citricele, tărâţele, mazărea, varza, morcovii, ridichiile.

Este recomandat să consumi legume verzi, bogate în clorofilă. Acestea elimină toxinele din tractul digestiv şi se găsesc în: spirulină, orz, salată, spanac, broccoli, mărar, patrunjel, ardei gras, castravete, zucchini, chilli verde, varză.
Şi fructele sunt foarte bune în procesul de detoxifiere. Sunt bogate în vitamine, minerale, fibre şi enzime cu rol în reglarea tranzitului intestinal. Poţi consuma: mere, struguri, papaya, ananas, kiwi.
De asemenea, o bună contribuţie pentru sănătatea colonului o are prezenţa florei bacteriene saprofite. Pentru menţinerea microbiozei intestinale se recomandă consumul de alimente probiotice, cum ar fi lactatele fermentate, iaurtul, sana, kefirul, dar şi a murăturilor în saramură: castraveţii, gogonelele, varză.

Cum se detoxifiază RAPID corect organismul?
Este recomandată și o cură de detoxifiere personalizată sau metode rapide, cum ar fi hidrocolonoterapia. Este o tehnică mai puțin cunoscută, dar este cea mai benefică și comodă metodă de a elimina la reziduurile, toxinele, gazele și paraziții din interiorul intestinului gros, printr-o procedură non-invazivă și nedureroasă. Tu ce variantă ai încercat până acum?