Cina gustoasă, rapidă şi sănătoasă! Piept de pui în crustă de susan și mac

Cina gustoasă, rapidă şi sănătoasă! Piept de pui în crustă de susan și mac

Delicios, sănătos şi rapid! Puiul la cuptor în crustă de susan şi mac este cina perfectă pentru persoanele grăbite, dar care ţin la siluetă şi sunt şi pretenţioase la mâncare.

Ingrediente:

- două lingurițe de susan (o linguriță de semințe albe și o linguriță de semințe negre);
- două linguri de semințe de mac;
- 1 ½ lingurițe de fulgi de usturoi;
- 1 ½ lingurițe de fulgi de ceapă;
- trei lingurițe de sare de mare;
- patru piepți de pui, dezosați și fără piele;
- două linguri de unt;
- un litru de apă caldă.

Mod de preparare:

Se amestecă seminţele de susan, cele de mac, fulgii de usturoi şi ceapă şi o linguriţă de sare de mare într-un bol. Apoi, într-un castron mare, se pune apa caldă cu două linguriţe de sare. Se adaugă pieptul de pui în saramură şi se lasă timp de 15 minute.

Cuptorul se preîncălzeşte la 190 de grade. Între timp, pieptul de pui se scoate din saramură, se clăteşte cu apă rece, se așează într-un vas ceramic, se unge, uniform, cu unt și se presară, din belșug amestecul de susan și mac.

Puiul se pune apoi în cuptorul cald şi se ţine 20 de minute, apoi se scoate tava din cuptor şi se lasă timp de 10 minute. Se scoate carnea de pui şi este gata de servit alături de garnitură (de exemplu, legume sote).